Time	Length	Wednesday	Presenter(s)
10:00am - 2:00pm	4 hr.	Judges workshop on using corpora for legal interpretation (Room 472)	Thomas Lee, James Heilpern, Jesse Egbert, Brett Hashimoto, Stephen Mouritsen
12:00pm - 1:00pm	1 hr.	Lunch	Costa Vida - Candice
1:00pm - 4:00pm	3 hr.	An introduction to law for linguists workshop (Moot Courtroom, Room 303)	Thomas Lee, James Heilpern, Jesse Egbert, Brett Hashimoto, Stephen Mouritsen
Time	Length	Thursday	Presenter(s)
8:30am - 9:00am	30 min.	Continental Breakfast	
9:00am -	50 mm.	Continental Breaklast	
9:10am	10 min	Welcome to the Conference	Gordon Smith
9:15am -	1 hr. 45	D 1/11 TH F / 61 CL (D 470)	M. I. A. B. W. II.
11:00pm	min	Roundtable: The Future of LCL (Room 472)	Moderator: Brett Hashimoto
	15 min.	To be announced	James Heilpern
	10 min.	To be announced  A Plan for Increasing the Integration of	Thomas Lee
	20 min.	Applied Linguistics into Judicial Decision- making	Clark Cunningham, Jesse Egbert, & Margaret Wood
	45 min.	Discussion	Roundtable Members
	15 min.	Questions/Discussion	
11:00am -	1 hr. 30	I I	Cofe Zene
12:30pm 11:30am -	min.	Lunch	Cafe Zupas
12:30pm	(1 hr)	<b>Keynote</b> (Concurrent to lunch)	William Eskridge
12:35pm -	1 hr. 55		
2:30pm	min.	Panel: Canons of Interpretation	Moderator: James Heilpern
	25 min.	Rethinking Redundancy: The False Premises and Practices of the Surplusage Canon	Larry Solan & Jeffery Stempel
		Linguistics and the Canons: The Presumption	
	25 min.	against Surplusage	Thomas Lee & Jesse Egbert
	25 min.	Linguistics and the Rules of the Last- Antecedent and Series-Qualifier	Thomas Lee, Jesse Egbert, Andy Hoffman, Brett Hashimoto, & Margaret Wood
	25 min.	Hypothesis Testing Ordinary Meaning	Daniel Keller & Jesse Egbert
	15 min.	Questions/Discussion	
2:30pm - 2:55pm	25 min.	Dynamic Words and Evolving Statutes	William N. Eskridge Jr., Stefan Th. Gries, & Brian Slocum
7:00 PM		Conference Dinner at Hinkley Center (450 E 1230 N St, Provo, UT 84604)	
7.00 FW		1450 11 St, 11010, U1 04004)	

Time	Length	Friday	Presenter(s)
8:30am - 9:00am	30 min	Continental Breakfast	
9:00am - 9:25am	25 min.	Hidden Bias in Empirical Textualism	Matthew Jennejohn, Sam Nelson, and Carolina Núñez
9:30am - 11:30am	2 hr.	Panel: Commentary on Corpus Linguistics in Legal Interpretation (Room 472)	Moderator: Ed Finegan
	20 min.	experimental methods to analyze "chestnut" interpretation cases	Shlomo Klapper CANCELLED DUE TO ILLNESS
	20 min.	Testing ordinary meaning	Kevin Tobia
	20 min.	In Defense of Corpus-Linguistic Approaches to Ordinary Meaning	Stefan Gries
	20 min.	Response to Tobia's Testing Ordinary Meaning	Stephen Mouritsen
	20 min.	Responses by Panel Members	Tobia, Gries, & Mouritsen
	20 min.	Questions/Discussion	
11:30am - 1:00pm	1 hr. 30 min.	Lunch (Moot Courtroom, Room 303)	Aubergine
12:00pm - 1:00pm	(1 hr)	Keynote (Concurrent to lunch)	Douglas Lichtman
1:05pm - 3:00pm	1 hr. 55 min.	Panel: IP/Trademark	Moderator: Thomas Lee
	25 min.	Using Corpus Linguistics to Find Monosemous Famous Trademarks	Jake Linford & Kyra Nelson
	25 min.	Corpus Linguistics and Trademark Genericity	James Heilpern, Bill Eggington, Zach Smith, & Earl Brown
	25 min.	Patent Claim Construction and Corpus Linguistics	Neil Hoopes, Paxton Lewis, & Amanda Black
	25 min.	Linguistic Approaches to Assessing Genericity in Trademark Disputes	Tammy Gales & Ed Finegan

## **Shuttle runs to the Hyatt:**

## Wednesday Feb 5, 2020

8:15 am Leave the Hyatt to go to BYU Law (about 6 people)

4:15 Pick up at BYU Law School to go to Hyatt

## Thursday Feb 6, 2020

8:15 am Leave the Hyatt to go to BYU Law School

3:30 Pick up at BYU Law School to go to Hyatt

6:45 pm Leave the Hyatt to go to BYU Hinckley Center

9:00 pm Pick up at BYU Hinckley Center to go to Hyatt

## Friday Feb 7, 2020

8:15 am Leave the Hyatt to go to BYU Law

3:30 pm Pick up from BYU Law School to go to Hyatt